טפיוקה - סוג של קמח עמילני שמגיע אלינו כל הדרך מברזיל. הכנה נכונה וטיפול נכון בטפיוקה - יכולים להביא למטבח שלנו טעמים טרופיים מדהימים, אבל... מה עושים אתו?
המתכון הבא - משתמש בחומר הגלם המופלא הזה - ועושה ממנו קינוח נהדר, טעים, ואפילו לא מאוד מורכב להכנה.
אז קדימה - למתכון.
המרכיבים
• 1/2 כוס טפיוקה
• 250 גרם סוכר (כוס ורובע)
• 4 כוסות מים פושרים
• 1 פחית חלב קוקוס (או שני ספלים)
• פירות טרופיים חתוכים (אננס, מנגו, אפרסמון, ליצ'י או כל מה שתצליחו למצוא)
• 3 כפות שבבי קוקוס
אופן ההכנה
• מרתיחים יחד את הטפיוקה הסוכר והמים, ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות תוך בחישה
• מוסיפים את חלב הקוקוב ומערבבים
• מצננים במקרר עד קירור מוחלט (כמה שעות)
• מוציאים, מפזרים מעל את הפירות הטרופיים והקוקוס, ומגישים
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.